2020 Güzellik Tüyoları

2019' Güzellik Tüyoları
2019' Güzellik Tüyoları

İnsanların yaşamlarının her alanında özellikle kadınlarda hep genç kırışıksız pürüzsüz bir cilde sahip olmak isterler bundandır ki her kadın hayatının her döneminde birbiri ile yarış içerisindedir. Hep daha iyisi ve hep en güzel için yarış ederler sürekli kıyaslama yapar en güzeli kendisi olmak ister.

İnsanoğlu övülmeyi benimsenmeyi alkışlanmayı saygınlık görmeyi sever hatta bundan büyük haz alır bu kadının genlerine verilmiş bir ceza yada lütuf mudur bilinmez ? Hayatımıza giren her olguda en kalitelisi için çaba gösterilmiştir örneğin taşımacılık hızla yükseldi ulaşım araçları son model arabalar jipler ferrariler göz alıcı renkler derken her eve en az üç adet araç en lüksleri bizim olmalı devasa yapılaşmalar meydana geldi en iyi rezidansta ben oturmalıyım güzellik ve estetik merkezleri çoğaldı en pahalısına gitmeliyim gibi algılar  oldukça çoğaldı.

Kadınların en çok rağbet gösterdiği alanlar elbette ev dekorasyonu ve mobilya tartışmasız kozmetik satışı ve cilt bakım ürünleri ve tabi ki kırmızı halı veya podyum kıyafetleri 🙂

Bunlar ciddi masraf hanımlar kendimize gelelim lütfen devir geri dönüşüm tüketimi en aza indirgeme devri bugün ki yazımızda Cilt Bakımı yapmanın en kolay ve en doğal yöntemlerinden bahsedeceğiz bizde kalın;

Öncelikle cildinizi nasıl korursunuz bundan bahsedelim en önemli detay koruma evresinde gizli;

Cildinizin üzerinde sizin doğal ter ve yağ salgılarınızdan oluşan bir koruyucu tabaka vardır. (Teninizin doğal kremi diyelim buna) Bu tabaka, dış etkenlerden onu korumak için vardır. Ama modern yaşam ve dış etkilerle bu tabaka cildin korunmasına yetmez olur. Ozon tabakasındaki hasar, sert güneş ışınları, bronz ten modası ve kimyasallar Kadınlar ciltleri kavrulmuş ve buruşmuş olarak yaşamaktalar. Peki, cildimi nasıl koruma altında tutarım diyorsanız:

Yaz yahut kış olsun, mutlaka en az 15SPF koruma faktörü içeren nemlendirici krem sürmeden güne başlamayın.

Bronz olmak uğruna asla yüzünüzü direkt güneşe vermeyin.
Sert hava koşullarında özel kremler kullanın.
Bedene zehir taşıyan her türlü alışkanlığı (sigara, alkol) dengede tutun/bırakın.
Dişçilik, seramik, boya, cam işçiliği gibi kimyasal maddelerle uğraştığınız bir mesleğiniz varsa mutlaka çalışırken maske kullanın.
Su içme alışkanlığınızı değiştirin gün içerisinde en az 2 litre su tüketin.

Şimdi gelelim diğer detaylara tabi ki şüphesiz bu güzel cildi temizleme yöntemleri var peki biz nasıl temizlemeli nelere dikkat etmeliyiz ?

Rüzgâr, hava kirliliği, güneş, egzoz gazları, stres, klimalı ortamlar, mevsim ısı farkları, halıdan uçan sentetik tüylerden tutun da, kullandığınız deterjana kadar her şey dışdünya ile temastaki cildinizi hırpalar. Bunun için her gün makyaj yapsanız da yapmasanız da cildi bu dışarıdan gelen kirlerden temizlemeniz gerekir. Cildin doğal tabakasına zarar vermeden kazımadan, hırpalamadan temizleyebilmeniz için özel kozmetik ürünler hazırlanmıştır. Süt, jel veya sabun şeklindedir.

Cildin hassas veya yağlı oluşuna göre özel içeriklerle hazırlanan temizleme kozmetiklerini seçerken kullanım şekillerine de dikkat edin. Yağlı ve karma ciltler için daha çok jel ve sabun şeklinde hazırlanırlar. Ama hassas ciltler için de jel ve sabun olan özel ürünler de vardır. Önemli olan el sabunu gibi kazıyıcı ve kurutucu olan bir ürünle cildi temizleme yapmamalısınız. Yağlı saçlar için şampuan var ise yağlı cilt tipine uygun dermo ürünlerde mevcut unutmayın.

Çünkü koruma tabakası sabunla tümden imha edilen cildiniz, temizlemeden sonra koruması yok edildiğinden gerilecek, kırışacak ve git gide hassaslaşacaktır. Koruma tabakasını yeniden tüm hızla oluşturmaya çalışırken de salgıların dengesi bozulacak, gözenekler açılacak/büzülecek, sonunda kırmızı, kaşınan, incecik çizgilerle dolmuş bir teniniz olacaktır.

Yüzünüze su değdirmeden sütle temizlemeyi seçerseniz tamamlayıcı olarak losyon/tonik kullanmanız da gerekir. Sütü parmak uçlarıyla, dairesel hareketlerle yüz üzerinde yayarken tüm kirler ve makyaj artıkları da sütün yapısıyla yumuşar ve cilt yüzeyinden çıkar. Bunu bir kağıt mendille silip attığınızda temizleme bitmemiştir. Pamuğa döktüğünüz biraz losyon ile gözenek içlerinde kalan süt artıklarını da silmeniz gerekir. Tıpkı sabunlamak ile ellerin temizlenmediği gibi düşünün. Bir de durulamak gerek.

Peki ya bu kadar yeterli mi elbette hayır bizim nasıl yaşamak için belli başlı vitaminlere ki bunların başında demir kalsiyum magnezyum c vitamini hafızamız için b12 gibi ekstra değerlere ihtiyacımız var ise cildimizin de nasıl besleyeceğimizi bilmemiz gerekli.

Cildiniz de bedeninizin diğer organları gibi gündüz yaşar ve görevini yerine getirir, gecede kendini dinlenmeye ve tedaviye alır. Bunun için hücre yenilenmesi gece gerçekleşir. Besleyici kremlerin gece kullanılmasının sebebi budur.

Cildin taze kalmaya yardım edecek aktif maddeler, gece kremleriyle takviye edilir. Gündüz süreceğiniz bir gece kreminden yahut gece süreceğiniz bir nemlendiriciden bu yüzden etki bekleyemezsiniz. Gece kremleriyle cildi beslemek mümkün. Ama nasıl seçeceksiniz? Şöyle:

Cildiniz yağlıysa ve sivilce sorunluysa, yağ salgılarını dengeleyici aktif maddeler içeren krem kullanarak zaman içinde normal bir cilde kavuşabilirsiniz.
Cildiniz hassas ve alerjikse bağışıklık sistemini kuvvetlendirici gece kremiyle yapısını güçlendirebilirsiniz.
Cildiniz sarkmaya ve grileşmeye başlamışsa destek dokuyu kuvvetlendirecek, kırışıkların onarılmasına yardım edecek, aktif maddeler içeren kremlerle toparlayabilirsiniz.
Cildiniz lekeli ve cansız ise lekelerin açılmasına yardımcı kimyevi maddeler içeren kremlerin gece de çalışmasıyla lekelerin rengini açabilir, hücre yenilenmesini hızlandırıp cildi canlandırabilirsiniz.
Kozmetikler içinde yeni devrim olan serumlar var. Kremden 300 kat daha çabuk cilt altına nüfuz ettiklerinden, gece ve gündüz kremlerinin altına kullanılır ve acil onarma işlevini görürler. Koruma işlevi yoktur. Bu yüzden gündüz tek başına kullanılmaz ve mutlaka bir kremle desteklenir.

Stres konusunu göz ardı edilemeyecek kadar önemli günümüzde genç yaşlı hatta kreş çağı çocuklarında bile gözlemlenen bu olgu cilt tipinizi bozmak için yeter de artar bile. Stres vücudun gıdalardan gerekli vitamin ve mineralleri alma gücünü azaltır, bağışıklık sisteminizi güçsüzleştirir. Sizi virüslere ve mikroplara karşı savunmasız hale getirir. Vücudunuz böyle zayıf bir sisteme bol yapay gıdalar ve toksinli kozmetikler de alıyorsa, hastalanmamayı beklemek mucize olur. Siz stres içinde debelenirken cildinizin de güller açmasını beklemeyin demek istiyorum. Alışverişe çıktığınızda,tasarruf yapmanız gereken yerin kozmetik olmadığına ikna olun!

Ve unutmayın ki sıkılıp heyecanlandığınızda nasıl midenize kramp girebiliyorsa, kan beyninize sıçrıyorsa aynı şok değişimler cildinizde de oluyordur. Çok stresli kadınların ciltlerinin de sağlıklı görünmediğini biliyorsunuzdur. Bunun için derinize özen göstermek için yola çıktığınızda mutlaka ruhunuza da özen gösterin.

Her cilt tipine uygun maskeler farklılık gösterir önereceğimiz maske tariflerini kullanmadan önce mutlaka kolunuzda test edin sürün ve en az 10 dakika bekleyin kızarıklık tahriş kabarma kaşıntı hissederseniz yüzünüze asla uygulamayınız.

Gözeneklerimizi nasıl sıkılaştırabiliriz ? Cilt Bakım Maskesi işimize yarar mı? Bunun ile ilgili söylenen oldukça fazla tabir var pleksi görüntüsü (şeffaf parlak) Porselen gibi cildim olsun (dümdüz sıkı ve parlak) dediğimiz gibi her insanın istekleri ihtiyaçları farklıdır biz kadınlar her şeyin en iyisini isteriz  en iyi kuaförlere saçlarımızı emanet ederiz. Cildimize en iyi şekilde bakarız peki en uygun yöntemler ile neler yapılır buyurun bakalım ;

Gözenek sıkılaştırıcı yumurta sarısı maskesi aynı zamanda ciltteki fazla yağı alır ve ince kırışıklıkları da azaltır.

Gözenek sıkılaştırıcı yumurta sarısı maskesi 4-5 hafta boyunca düzenli uygulandığında etkisini iyice gösteren bir maske. Yumurta sarısı bal maskesi de yaparsanız cildinize yumuşaklık da katmış olursunuz. Yumurta sarısı maskesine E vitamini ve zeytinyağı da ekleyebilirsiniz.

Gözenek sıkılaştırıcı yumurta sarısı maskesi cildi sıkılaştırırken sivilce veya güneşten hasar gören cildi de yatıştırır.

Bu maske için 1 kasede 1 yumurtanın sarısı, çeyrek avokado ve 1 yemek kaşığı balı karıştırın.

Yumurta sarısı maskesi için avokado yoksa muz da kullanabilirsiniz. Bu karışımı hem yüzünüze hem de boynunuza eşit miktarda uygulayın. Yumurta sarısı maskesini iyice dağıttıktan sonra 15-20 dakika bekleyin ve durulayın.

Yumurta sarısı maskesi kurudukça sıkılaşır ve cildinizde bunu hissedersiniz. Maskeyi temizlerken sıcak su kullanmayın. Yoksa yumurta pişebilir 🙂

Soğuk su ile yumurta maskesini iyice temizleyin ve ardından kurulayıp nemlendirici sürün.

Karışımı yüzünüze uygulamak için parmak uçlarınızı kullanabilirsiniz. Yüzünüze ve boynunuza eşit miktarda dağıttıktan sonra 15-20 dakika bekleyin. Yumurta sarısı kurudukça maske sıkılaşacaktır. Maskeyi temizlemek için soğuk su kullanabilir ve yüzünüzü kuruladıktan sonra cilt tipinize uygun nemlendirici kullanabilirsiniz.

Starların kullandığı maskeler bunlar yüzüne yosun süreni de gördük kahve telvesi de dudaklarını şekerle ovalayanı da güzellik için her şey mübahsa dikkatli davranmak ta bir o kadar önemli 🙂

Garip gelse de aslında tek malzemeden bile maske yapmak mümkün. Bunu muzla kolayca yapabilirsiniz.

Muz Makesi

Cilt tipi: Kuru
Etkisi: Cildi güçlendirmek ve nemlendirmek.
Hazırlanışı: Bir adet muzu püre haline getirin ve 10-20 dakika arasında yüzünüzde tutun. Ardından soğuğa yakın ılık suyla yıkayıp yüzünüzü pat pat şeklinde havluyla silin.
Alternatif olarak: 1 muzu, 2 yemek kaşığı bal ve iki yemek kaşığı yoğurtla püre haline getirin. Yüzünüze sürün. 10 dakika sonra soğuğa yakın ılık suyla yıkayın.

Elma Sirkesi Maskesi

Cilt tipi: Yağlı, parlak
Etkisi: Ciltteki tonlamayı sağlamak ve beslemek.
Hazırlanışı: Bir bardak suyun içine 1 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin. Karıştırdıktan sonra yüzünüze sürün. Bu işlemi yüzünüzü yıkadıktan sonra gerçekleştirin.
Alternatif olarak: Bardağın yarısına gelecek şekilde su ve sirkeyi aynı oranda karıştırın. Yüzünüze sürüp kurumasını bekleyin.

Süt Tozu Maskesi

Cilt tipi: Tüm cilt tipleri için
Etkisi: Cildi canlandırmak ve ferahlatmak.
Hazırlanışı: Bir bardağın dörtte birine kadar süt tozu koyun. Üzerine ince bir hamur kıvamı elde edene kadar da su. Ardından yüzünüze sürün ve kuruyana kadar bekleyin. Kuruduktan sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayın

Son olarak benim en çok sevdiğim benim cildime en iyi gelen ancak temizlemesi bir hayli zor olan Yoğurt Maskesi Tarifi ile son verelim yazımıza unutmayın hepimizin cilt tipi cilt yaşı ve cilt tonu birbirimizden bağımsızdır açık yara yoğun sivilce iltihap dolu irinler vs gibi durumunuz varsa mutlaka Cildiye bölümüne bir Uzman hekime başvurmalısınız.

Cilt tipi: Yağlı, karma
Etkisi: Cildi yumuşatmak ve temizlemek.
Hazırlanışı: Küçük bir kaseye bir yemek kaşığı süzme yoğurt alın. İnce bir tabaka şeklinde yüzünüze sürün. 20 dakika boyunca bekletin ve ardından soğuk suyla yıkayın.
Alternatif olarak: 1 yemek kaşığı süzme yoğurtun içine taze sıktığınız portakal suyunu ekleyin ve 5 dakika boyunca yüzünüzde bekletin. Ardından yıkayın.

Güzelliklerle dolu bir ömür dileriz 🙂