Koltuk Altı Terlemesinde Tedavi Yöntemleri

Koltuk Altı Terlemesinde Tedavi Yöntemleri
Koltuk Altı Terlemesinde Tedavi Yöntemleri

Aşırı terleme koltuk altı, yüz, eller ve ayaklarda kendini gösteren birçok psikolojik problemi de beraberinde getiren bir sorundur. Aşırı terleme kişilik gelişimini engellediğinden dolayı mutlaka tıbbi yardım alınmalıdır.

Aşırı terleme hayat kalitesini düşürür, sınav başarısını etkiler, ergenlik döneminde ise tehlikelidir.

Terlemek beden sağlığı açısından bir gerekliliktir. Ama sosyal açıdan her zaman rahatsız eden ve izlerinin gözükmesi istenmeyen bir durumdur. Kişiyi utandırır ve saklama ihtiyacı hisseder.  Bu durum kişiyi diğer insanlardan uzaklaştırır. Aşırı terleme her insanı psikolojik açıdan kötü etkiler.

En çok sorulan sorulardan biri aşırı terlemenin kendi kendine iyileşme şansının olup olmadığıdır. Hiperhidroz tanısı konulmuşsa, hiperhidroz’un kendi kendine iyileşmez. Fakat hiperhidroz başka bir hastalığa bağlı olarak ortaya çıkıyorsa (ikincil hiperhidroz ), söz konusu hastalığın iyileşmesi veya tedavisi ile düzelebilmektedir.

Tedavi Seçenekleri Nelerdir?

Cerrahi dışı tedavi seçenekleri:

· Botoks – sık tekrar gerekmektedir (4-6 ayda bir)

· Liposuction (koltuk altı terlemesi için) – koltuk altı yağ dokusunun çıkarılması işlemidir.

· İontoforez; (düşük voltaj elektrik uygulaması – özellikle el terlemesi için) Bazı hastalar her hafta, bazıları da en geç ayda bir defa uygulamaya ihtiyaç duyarlar.  Bazen avuç içlerinde soyulma, işlem sırasında batma ve şok hissi gibi yan etkileri olmaktadır. Çoğu zaman bu yan etkiler geçicidir.

· Aluminyum klor ajanlar , Kremler, Losyonlar; – Etkileri geçici ve klinikte pek başarılı değillerdir.

· Ağızdan alınan ajanlar (depresyon ilaçları, vb) – Bu ilaçlar bazen kendileri de aşırı terlemeye sebep olabilmekte. Hiperhidroz tedavisinde başarılı oldukları pek söylenemez..

· Diğer ilaçlar – kalp ilaçları ve kolinerjiklerin etkisi düşük ve genellikle kısadır ve çoğu hasta bu ilaçları uzun süre kullanmamaktadır.

Cerrahi Tedavi Seçenekleri

· Kapalı cerrahi (Endoskopik Torakal Sempatektomi (klipsli ETS)) – Tercih edilen bir metotdur.

· Açık cerrahi – Standart cerrahi işlem olduğu için hastane yatış süresi uzundur. ameliyata ait (ağrı, vb) sorunlar daha sık görülmektedir. ETS yapılamayan (akciğerlerinde aşırı yapışıklığı olanlarda) tercih edilir .

Bu tedavi yöntemlerini Medical Park hastanelerinde yaptırabilirsiniz.

Medical Park Bahçelievler İletişim Bilgileri

ADRES Kültür Sok. No:1 E5 Yolu Bahçelievler Metro Durağı Üstü, Metrobüs Hastaneler Durağı 34160 Bahçelievler / İstanbul

TELEFON :0 (212) 484 14 84

FAKS: 0 (212) 484 17 84

E-POSTA: bahcelievler@medicalpark.com.tr