Papatya Çayının Faydaları ve Vücuda Etkileri

Papatya Çayı Faydaları
Papatya Çayı Faydaları

PAPATYA çayı alternatif tıpta birçok rahatsızlığa şifa olarak kullanılan Bileşikgiller familyasından olan 20-60 cm boylarında narin yapılı rahatlatıcı ve antibakteriyel özelliğiyle ön planda olan bir bitkidir. her bitkinin kendi içinde faydaları farklıdır. Fakat papatya çayı;
1.Şeker hastalarının ve şekere olan düşkünlüğü olan insanlarda bağımlılık yaratan kimyasal bir maddeyi papatya düzenli ve sağlıklı bir şekilde kullanıldığı taktirde şeker yüzünden ortaya çıkan bağımlılığı giderici özelliktedir.

2. Bakımına önem veren kişilerin ciltlerinde olan sivilcelere bu bitkinin maskesi ile veda edebilir ve İçeriğinde bulunan C vitamini, fosfor, demir ve potasyum gibi cilde iyi gelen mineral vitamin takviyeleriyle akne ve siyah nokta oluşumunu engeller. En önemlisi kusursuz bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur.

Bunu da Papaya meyvesinden hazırladığınız suyunu pamuk yardımıyla sivilcelerinize ve cildinize 15 dk kadar uygulayıp bekleterek soğuk su yardımıyla temizleyerek farkını görebilirsiniz…

3.Cilte olduğu gibi saç dökülmesi olan kişilerde Gür ve sağlıklı saçlar kavuşmak hiçte zor değil Papaya yapraklarıyla hazırlayacağınız çayı şampuanınıza eklediğiniz taktirde saçınıza doğal bir parlaklık vermekle kalmayıp saç köklerinizin güçlenmesine yardımcı olacaktır.

4. İçeriğinde bulunan çeşitli antioksidanlar sayesinde kanserli hücreleri iyileştirme etkisi yarattığı bu çay ve hücrelerin büyümelerini engellediği çeşitli araştırmalarla ortaya konulmakla birlikte kanserli hücreleri 24 saat gibi kısa bir sürede etkisi altına alarak büyümelerini yavaşlattığı gözlenmiştir.

5.Papatya bitkisi kendini gün boyu yorgun kendini hisseden emziren anneler, hamile bayanların, küçük bebekleri olan ve enerji ihtiyacı olan herkesin kullanabildiği vücudun uzun süre güçsüz ve savunmasız kaldığı zamanlarda tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirdiğini enerji verdiği ve Sağlıklı bir bağışıklık sistemi için gerekli olan A ve C vitaminlerini içeriğinde barındırması ve hazımsızlığa da iyi gelmesi açısından faydaları bilinmektedir.