Buğday çimine aşina değilseniz, birisinin gerçekten size ot yemenizi tavsiye edebileceğini düşünebilirsiniz. Gerçeği şöyle ki buğday çimi aslında sağlıklı bir diyet için faydalı olan lezzetli ve besleyici bir araçtır.
İşte size bir şaşırtıcı istatistik : İki gram buğday çimi suyu 2,50 kilo ham organik sebzenin besinsel eşdeğerliğine sahiptir.
Buğday çimi içinde aşağıdakileri içerir:
- Klorofil
- Magnezyum ve kalsiyum
- Vitamin A, C, E
- Selenyum
- Demir
- Antioksidanlar
- Amino Asitler
Buğday çimi sağlıklı olmanıza nasıl yardımcı olur
Buğday çiminin sağlığınıza faydalı olduğu bilimi destekleyen birkaç yol vardır.
Alkalinizasyon ve Besin Absorpsiyonu: Buğday çimi vücudun zinde olmasını arttırır ve sağlıklı yaşamı teşvik eden ve hastalıklardan korunmaya yardımcı olan alkali bir durum yaratır. Buğday çimi, vücudun C vitamini, E vitamini ve elektrolitler gibi hayati besinleri emmesine yardımcı olmaktadır.
Genellikle buğday çimi alkalin ortamını destekleme yeteneği veren klorofil varlığıdır. Vücudun pH’ını dengeler ve hücreleri korur. Klorofilin tüketilmesinin, büyük cilt ve kilo yönetimi gibi bir dizi anti-aging etkisiyle ilişkili olmasının nedeni budur.
Serbest Radikal Hasarı Azaltır: Yapılan araştırmalara göre, buğday çimi diğer doğal özler veya sebzelerden daha yüksek ORAC (antioksidan) skoruna sahiptir.
Buğday çimi, karaciğerdeki oksidasyondan kaynaklanan zararı engeller ve hücrelerde mitokondriyi korur. Bu, inflamasyon da bir azalmaya ve kanser, kalp hastalığı ve karaciğer hastalığı da dahil olmak üzere düşürülmüş bir hastalık riskine yol açar.
Kanserden Korur: İsrail’deki Entegre Onkoloji ve Palyatif Bakım Birimi’ndeki bilim adamları, buğday çiminin kanserin bütünsel tedavisinde bir yeri olduğunu ve genel bağışıklık fonksiyonuna fayda sağlayabileceğini buldular . Çalışmalar, buğday çiminin apoptosisi destekleyebileceğini bile göstermiştir . Buna ek olarak, buğday çimi kemoterapinin yan etkilerini, yorgunluk ve malabsorpsiyon gibi hafifletmeye de yardımcı olabilmektedir.